Olimpiade

Home » Liceu » Olimpiade

Acord─âm aten╚Ťia cuvenit─â interesului elevilor pentru materiile favorite. Astfel, an de an, elevii no╚Ötri, preg─âti╚Ťi de profesori dedica╚Ťi, s-au remarcat prin participarea la concursuri ╚Öi olimpiade, au acumulat experien╚Ť─â ╚Öi au ob╚Ťinut locuri de top. Suntem al─âturi de elevii no╚Ötri, ├«i ajut─âm s─â ├«╚Öi descopere ├«nclina╚Ťiile ╚Öi s─â ├«╚Öi dezvolte aptitudinile, iar ├«n sprijinul acestor afirma╚Ťii vin numeroasele expuneri ale copiilor la diferite concursuri de desen, reprezenta╚Ťiile artistice sus╚Ťinute cu ocazia concursurilor de interpretare muzical─â, piesele de teatru interpretate cu d─âruire sau particip─ârile la ├«ntrecerile sportive, unde au ob╚Ťinut rezultate remarcabile.
Traduse ├«n medalii, rezultatele ├«nsumeaz─â peste┬á600 medalii na╚Ťionale ╚Öi┬ápeste 300 medalii interna╚Ťionale.

Liceul Teoretic Interna╚Ťional de Informatic─â Bucure╚Öti preg─âteste elevii pentru toate domeniile vie╚Ťii.

image
image

De ce sunt importante Olimpiadele?

├Än Rom├ónia exist─â mul╚Ťi copii supradota╚Ťi, iar valorificarea lor reprezint─â ╚Öansa Rom├óniei spre mai bine.

Drept dovad─â, ├«n fiecare an elevii rom├óni se claseaz─â pe locuri importante la Olimpiadele Interna╚Ťionale.

Misiunea Liceului Interna╚Ťional de Informatic─â este de a descoperi aceste talente ╚Öi de a ├«i ajuta pe copii s─â ├«╚Öi ating─â poten╚Ťialul maxim de dezvoltare.

Liceul Interna╚Ťional de Informatic─â ╚Öi-a ├«nceput tradi╚Ťia particip─ârii la Olimpiade ├«nca din anul 1994, iar ├«n anul 1995 primul elev al liceului s-a calificat la Olimpiada Na╚Ťional─â de Fizic─â, ceea ce a reprezentat o mare bucurie ╚Öi m├óndrie pentru cadrele didactice ╚Öi pentru p─ârin╚Ťi.

ICHB s-a ocupat de a atunci în mod profesionist de pregătirea și stimularea elevilor olimpici și și-a format o echipă specializată de profesori în acest scop.

Liceul nostru are acum┬ápeste 500 de medalii na╚Ťionale ╚Öi peste 300 de medalii interna╚Ťionale, ob╚Ťinute ├«n doar 20 de ani de participare la Olimpiade.

Profesorii no╚Ötri sunt dedica╚Ťi ╚Öi devota╚Ťi meseriei de dasc─âl deoarece sunt con╚Ötien╚Ťi de rolul pe care ├«l au ├«n construc╚Ťia viitorului Rom├óniei. Astfel, ei lucreaz─â ├«n mod constant, de diminea╚Ťa p├ón─â seara, sacrificandu-╚Öi timpul liber sau weekend-urile, pentru a dep─â╚Öi standardele cu care ╚Öi-au obi╚Önuit elevii.

La ICHB elevii olimpici au minim 10 ore de preg─âtire pe s─âpt─âm├ón─â ╚Öi particip─â la multe alte concursuri pe plan na╚Ťional, fiind ├«ndruma╚Ťi ├«n toate aceste demersuri de profesori care le sunt mereu al─âturi pentru a le r─âspunde la ├«ntreb─âri.

Av├ónd ├«n vedere num─ârul mare de elevi olimpici din liceul nostru, atmosfera ├«n ╚Öcoal─â este una motivant─â, iar elevilor le sunt insuflate devreme ├«n via╚Ť─â valorile unei competi╚Ťii loiale.

Astfel, adesea ei sunt prezen╚Ťi ╚Öi ├«n Student Council, unde au ocazia s─â se implice ├«n proiecte menite s─â le pun─â ├«n valoare o gam─â larg─â de abilit─â╚Ťi.

Cultura generală este considerată și ea o valoare importantă deoarece nu sunt neglijate nici materiile la care nu participă la Olimpiadă.

Unde ajung elevii olimpici?

Elevii olimpici au ├«n permanen╚Ť─â la dispozi╚Ťie un psiholog al ╚Öcolii care le poate oferi ├«ndrumare ori de c├óte ori au nevoie ╚Öi un Career Counselor care le ofer─â suportul necesar pentru a aplica la cele mai bune universit─â╚Ťi din Rom├ónia ╚Öi din lume.

├Än fiecare an, elevii no╚Ötri au fost accepta╚Ťi la universit─â╚Ťi de prestigiu precum: Harvard, MIT, Oxford, Cambridge, Pittsburg, etc.

ICHB are deja un renume important ├«n r├óndul acestor universit─â╚Ťi deoarece peste 20 de elevi sunt admi╚Öi anual la cursurile acestora, iar acest lucru se datoreaz─â ╚Öi rezultatelor deosebite pe care liceul le ├«nregistreaz─â anual la Olimpiadele Na╚Ťionale ╚Öi Interna╚Ťionale.

An de an, elevii ICHB au fost premia╚Ťi la Gala Olimpicilor de c─âtre Guvernul Rom├óniei deoarece elevii liceului nostru ob╚Ťin peste 40 de medalii interna╚Ťionale anual. Urmatorul liceu clasat ob╚Ťine doar 15 astfel de medalii anual.

De asemenea, Liceul Interna╚Ťional de Informatic─â a primit anual o diplom─â de excelen╚Ť─â acordat─â de Ministerul Educa╚Ťiei Na╚Ťionale pentru eforturile depuse ├«n pregatirea elevilor olimpici.