ICHB Școală Ambasador – EPAS

Home » My ICHB » ICHB Școală Ambasador – EPAS

ICHB – Școala Ambasador a Parlamentului European

Liceul nostru se bucură de Titulatura de Școală Ambasador a Parlamentului European, titlu oferit de Biroul Parlamentului European in România, organizator al programului internațional „Școli Ambasador ale Parlamentului European”.

Coordonator și Ambasador EPAS: prof. Cătălina Georgescu, Ambasadori Seniori: prof. Eliza-Ioana Iordache, prof. Rebeca Davidică, prof. Irina Postelnicu.

În perioada septembrie 2022 – februarie 2023, echipa ICHB salută EPAS a desfășurat 15 activități, implicând 29 de Ambasadori Juniori și elevi voluntari și aproximativ 120 de elevi care au participat la diverse activități. Activitățile au avut loc cu ocazia mai multor evenimente precum: Saptamana Europeană a Sportului, Ziua Europeană a Limbilor și varii conferințe și workshopuri organizate de Spațiul Public European sau Europe Direct București.

Ce este EPAS?

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) urmărește familiarizarea elevilor cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene. Îi încurajează pe aceștia să participe activ la procesele democratice ale UE. Programul se adresează elevilor provenind din diverse medii educaționale, sociale și geografice.

Programul Școala Ambasador a Parlamentului European formează cei mai informați cetățeni europeni!

Rețeaua Școlilor-ambasador

Cuprinzând în jur de 1 500 de școli certificate ca Școli-ambasador ale Parlamentului European, 3 700 de cadre didactice numite ambasadori seniori și aproape 23 000 de elevi numiți ambasadori juniori, rețeaua le oferă școlilor o bună ocazie de a face schimb de bune practici și de a coopera la punerea în practică a programului.

Acreditare EPAS

La sfârșitul fiecărui an școlar, activitățile desfășurate de școli sunt evaluate. După finalizarea cu succes a programului, școlile sunt certificate drept Școli-ambasador, iar ambasadorilor lor seniori și juniori li se înmânează certificate în cadrul unor ceremonii organizate de Biroul local de legătură al Parlamentului European.

Punctul de informare ICHB SALUTĂ EPAS

Anul acesta, punctul de informare din cadrul proiectului EPAS – „Școli Ambasador ale Parlamentului European“ se regăseste în format fizic, dar și online pentru a păstra legătura permanent cu cei dornici de informații recente despre UE.

Vă invităm să vizitați punctele de informare din școală, dar și cele online pentru mai multe informații despre Parlamentul European, Uniunea Europeană, dar și despre activitățile organizate și desfășurate în cadrul programului EPAS – „Școli Ambasador ale Parlamentului European“ de către echipa ICHB.

Punctul de informare ‘ICHB SALUTĂ EPAS’ se află la parterul clădirii ICHB, intrarea pricipală GIMNAZIU pentru cei care doresc să își îmbogățească cunoștințele.

Online puteți accesa ultimele noutăți din punctul nostru de informare referitor la Parlamentul European pe pagina de Facebook dedicată proiectului EPAS.