Stelele Matematicii 2023

Home » Stelele Matematicii 2023

Stelele Matematicii ediția a XVII-a (2023)

Pe 26 decembrie 2023, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a prestigiosului concurs „Stelele Matematicii”. Evenimentul a fost organizat de către Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România. Această competiție de excepție se adresează elevilor olimpici la matematică, pregătiți pentru a se confrunta cu provocările barajelor și competițiilor internaționale. Concursul a cuprins două probe distincte: una destinată juniorilor (elevi în principal din clasele a 7-a și a 8-a, eligibili ca vârstă pentru participarea la Balcaniada de Matematică pentru juniori din 2023) și cealaltă dedicată seniorilor (elevi în principal din clasele 9-12).

Cu probe complexe și provocatoare, concursul a pus la încercare ingeniozitatea și abilitățile matematice ale participanților, evidențiind excelența într-un domeniu fundamental pentru dezvoltarea intelectuală.

Felicităm cu căldură toți participanții la această ediție, subliniind efortul și dedicarea lor. Elevii medaliați, atât din categoria Juniori, cât și din cea a Seniorilor, au dovedit că sunt stele strălucitoare ale matematicii, iar reușitele lor merită să fie recunoscute și aplaudate. Concursul „Stelele Matematicii” continuă să inspire și să susțină pasiunea pentru matematică în rândul tinerei generații, contribuind la formarea viitorilor campioni ai științelor exacte.

În spiritul competiției și al excelenței academice, transmitem sincere felicitări tuturor participanților la cea de-a 17-a ediție a acestui remarcabil concurs de matematică. Cu bucurie, prezentăm mai jos lista de elevi medaliați, atât în categoria Juniori, cât și în cea a Seniorilor.

Rezultate concurs Stelele Matematicii 2023 (.pdf)